Új márkákat szeretne a VW

Vágólapra másolva!
Új márkákkal - esetleg a Suzikval - bővítené kínálatát a Volkswagen-csoport. A japán autógyártó vezére a közelmúltban azonban úgy nyilatkozott, hogy nem tud a német konszern közeledéséről.
Vágólapra másolva!

A Volkswagen étvágyát a Porsche küszöbön álló bekebelezése sem képes csillapítani. Ferdinand Piëch, a konszern első embere kijelentette, hogy a Porsche tizedik márkaként történő integrálását követően még két további márkát is meg kívánnak szerezni.

"Egy tucatot könnyebben meg lehet jegyezni, mint tízet" - mondta hétfőn este Frankfurtban. A Volkswagen már egy ideje foglalkozik részesedés szerzésének gondolatával a japán Suzuki autógyárban, valamint egy motorkerékpár márkával is bővíteni szeretné kínálatát.

Korábban a Volkswagen-csoport több vezetője - köztük Ferdinand Piëch - is jelezte, hogy a japán Suzukiban való részesedésszerzés jó lehetőséget jelentene. Martin Winterkorn, az Audi elnöke és a VW-csoport vezérigazgatója pedig elsősorban azzal indokolta a felvetést, hogy a Suzuki jelentős tapasztalatokkal rendelkezik a kisautók fejlesztésében és ebből a német autógyártó is hasznot tudna húzni.

A VW közeledéséről szóló hírekről szólva Osamu Suzuki, a japán vállalat első embere augusztus végén azonban úgy nyilatkozott, az újságból értesült erről, és egyelőre nincsenek tárgyalások a cégek között.