Pluszban kezdett a tőzsde

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 126,10 pontos emelkedéssel, 21 024,76 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 0,60 százalékkal erősödött az index.

Délelőtt kisebb emelkedés, vagy korrekció várható, délután pedig már az amerikai makro- és bizalmi index-adatok irányítják majd a Budapesti Értéktőzsde részvényszekciójában a kereskedést - mondták az MTI által megkérdezett szakértők.

Illés László, a QUAESTOR Értékpapír Zrt. szerint a csütörtöki kereskedést túlreagálták a piaci szereplők, ezért pénteken kezdetben kisebb korrekcióra és némi bizonytalanságra számít a bróker. Kora délutántól az akkor megjelenő amerikai makrogazdasági és bizalmi indexek-adatok mozgatják majd a világ tőzsdéit, így a budapestit is - tette hozzá.

Veszteséggel kezdtek a főbb európai értéktőzsdék. A londoni értéktőzsde FTSE-100-as mutatója a csütörtöki záráshoz képest 0,07 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,07 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,03 százalékos veszteséggel kezdett.