Vágólapra másolva!
A Henkel AG & Co. harmadik negyedévi eredmény- és forgalmi adatai a lakossági fogyasztási cikkek forgalmában bekövetkezett pozitív fejleményeket tükrözik. A Henkel által közzétett előzetes  adatok meghaladták az elemzői várakozásokat. A végleges adatokat november 11-én teszi közzé a vállalat.
Vágólapra másolva!

Az előzetes adatok szerint a harmadik negyedévben a Henkel 3,49 milliárd euró árbevételre tett szert az előző év azonos időszakában elért 3,76 milliárd után. A forgalom devizaárfolyam hatásoktól, valamint akvizíciók és érdekeltség értékesítések hatásától megtisztított ún. "szerves" változása 2,5 százalékos csökkenést mutatott az előző évihez képest.

A harmadik negyedévi árbevétel- és eredmény adatok tükrözik a Henkel felvevő piacainak stabilizálódását, valamint a vállalat által végrehajtott szervezeti átalakítások és költségcsökkentési programok hatását. A negyedik negyedévben azonban még mindezek ellenére sem lehet a korábban megszokotthoz mérhetően erőteljes eredmény adatokra számítani.

Az üzemi eredmény (EBIT) 290 millió euró lett, ami tartalmaz egyszeri tételeket, például 95 millió euró értékben átszervezési költségeket. Az egyszeri tételektől megtisztított üzemi eredmény 385 millió euró lett az előző évi 391 millió után.

A mosószerek és háztartási vegyszerek üzletág 1,04 milliárd euró árbevétele kissé kevesebbet az előző évinél. A forgalom szerves összevetésben 2,4 százalékkal emelkedett. Az üzletág üzemi eredménye (EBIT) 117 millió euróról 137 millióra nőtt.

A kozmetikai-testápolási üzletág forgalma 760 millió euró lett 3,7 százalékos szerves növekedéssel. Az üzemi eredmény 100 millió euróra emelkedett az előző évi 96 millióról.

Az ipari ügyfelek keresletének csökkenése miatt a ragasztóanyag technológiai üzletág a korábbinál alacsonyabb, 1,63 milliárd eurós forgalmat bonyolított le, 7,6 százalékos szerves visszaeséssel. Az EBIT eredmény 89 millió euróra csökkent 169 millióról.