Leminősítette az Invitel-csoportot az S&P

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Szelektív nem fizetői (SD) sávba süllyesztette szerdán az Invitel-csoport hosszú távú cégbesorolásait a Standard & Poor's.

A nemzetközi hitelminősítő közölte, hogy a besorolások az eddigi, mélyen spekulatív "CC" szintről romlanak tovább a részleges nem fizetésre utaló "SD" osztályzatra. A Standard & Poor's már szeptemberben, az akkor végrehajtott agresszív leminősítés után kilátásba helyezte, hogy ha az Invitel Holdings a javasolt módon végrehajtja tőkeátrendezését, az érintett adósságkonstrukciók osztályzata nem törlesztőre romlik tovább. Erre utalt az akkor érvényben hagyott negatív kilátás.

Az S&P szerdán azonban közölte: a következő napokban megvizsgálja a kialakult tőkeszerkezetet, és ha újabb fejlemény nem történik, várhatóan "CCC plusz"-ra emeli vissza a vállalatcsoport besorolását, stabil kilátással.

Az Invitel a piacvezető alternatív vezetékes távközlési és széles sávú internetszolgáltató Magyarországon. Jogelődje, a HTCC korábban megvásárolta az osztrák székhelyű Memorex Telex Communications AG kibocsátott 95,7 százalékát, ezáltal az Invitel a legnagyobb nemzetközi nagykereskedelmi szolgáltató Közép- és Kelet-Európában.