Emelkedéssel zárt a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 248,09 pontos, 1,19 százalékos emelkedéssel, 21 029,07 ponton zárt kedden. A nyugat-európai értéktőzsdék gyengüléssel zártak.
Vágólapra másolva!

A tengerentúli és európai piacokhoz képest is lendületben volt, 1 százalékot meghaladó emelkedéssel zárta a napot a BUX - mondta az MTI-nek Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője. Nap közben változatos kereskedésben a hétfőihez képest erősödött a forgalom is. Főként a Richter és az OTP papírjait tüntették ki figyelmükkel a befektetők.

Elsősorban a gyógyszeripari papírokkal spekuláltak az eredmények nyilvánosságra kerülését követően - tette hozzá az üzletkötő. Varjú Péter utalt arra is, hogy a tengerentúlon negatív nyitással kalkuláltak, de az index a pozitív tartományban maradt ezért délután Európában is folytatódott a jó hangulat a piacokon.

A blue chipek közül a nyertes a Richter volt, közel ezer forinttal 41 975 forintig drágult. Az OTP 5634 forinton zárt, ami 1,7 százalékos emelkedés hétfőhöz képest. A Mol részvények 16 000 forinton zárt, ez 0,7 százalékos erősödés.

Gyengüléssel zártak a nyugat-európai értéktőzsdék kedden. Ezzel négynapi nyereségsorozat ért véget, főleg a távközlési részvények gyengülése miatt.

Záráskor, előzetes adat szerint, a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 0,11 százalékkal, a frankfurti fő mutató, a DAX-30 0,15 százalékkal, a párizsi CAC-40 0,09 százalékkal volt a hétfői záró alatt.