Hétfőn új cég kezd a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Finext befektetési cég részvényeivel a jövő hét hétfőtől lehet majd kereskedni a Budapesti Értéktőzsdén -  - derül ki a társaság által a tőzsde honlapján csütörtökön közzétett bevezetési tájékoztatóból.
Vágólapra másolva!

A Finext Vagyonkezelő Nyrt. részvényeinek tőzsdei bevezetéséről szóló, a tőkepiaci felügyelet, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által jóváhagyott tájékoztató szerint ötszázezer darab, egyenként ezer forint névértékű Finext részvény forog majd hétfőtől a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában. A Futó Péter és Futó Gábor tulajdonában lévő társaság összes részvényét bevezetik a BÉT-re.

A Finext elsősorban banki vagy tulajdonosi források bevonásával hosszú távon jövedelmező üzletekbe kíván befektetni: belföldi vagy külföldi cégekbe, értékpapírokba és ingatlanokba. A tájékoztató szerint a társaság konzervatív befektetési politikát folytat.

A kibocsátási tájékoztató szerint a Finextnek jelenleg 80 százaléknyi tulajdona, 4 millió forint névértékű részvénye van a Finext Startup Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-ben és 0,02 százaléka a ciprusi bejegyzésű Futureal Real Estate Holding ltd.-ben.

Az idén nyáron a Futureal csoportból kivált Finext mérlegének főösszege augusztus 31-én 504 millió forint volt, a saját tőkéje pedig alig egymillió forinttal kevesebb, 503,6 millió forint és az időszak végén a mérleg szerinti nyeresége 3,6 millió forintot tett ki. Az osztalékpolitikáról a tájékoztató azt írja, hogy osztalékot akkor fizet a társaság, ha megfelelő nagyságú lesz a nyereség és a cégvezetés nem talál megfelelő befektetési lehetőséget az adott időszakban.