Magyarországon terjeszkedne a lengyel szoftveróriás

Vágólapra másolva!
Magyarországon terjeszkedne a régió legnagyobb szoftvercége, a lengyel Asseco Poland.
Vágólapra másolva!

A kelet-európai régió legnagyobb szoftvercége, a lengyel Asseco Poland felvásárlási tárgyalásokat folytat lengyel, svájci, olasz, spanyol és magyar cégekkel - közölte a Wall Street Journal (WSJ).

A társaság vezérigazgatója hétfőn azt közölte, hogy reményei szerint november 26-án bejelentheti az akvizíciót. Azt nem tudni, hogy pontosan milyen céget és hol venne a társaság, de az beszédes, hogy Adam Goral azt is kijelentette, hogy november végéig bejelenthetnek egy magyarországi felvásárlást.

A varsói tőzsdén jegyzett és 66 millió dolláros részvénykibocsátásra készülő Asseco Poland harmadik negyedéves nettó nyeresége 33 százalékkal emelkedett. Az Asseco Poland Europa ötödik legnagyobb szoftvercége, a csoport éves bevétele 792 millió euró.

Az Asseco IT-megoldásokat kínál a gazdaság szinte minden szektorában, ügyfelei között állami intézmények, globális bankok, kis- és középvállalatok, és nemzetközi szervezetek is vannak. A cég Lengyelországon kívül Szlovákiában, Csehországban, Németországban, Ausztriában, Spanyolországban, Litvániában, Romániában, Szerbiában és Horvátországban van jelen. Az Asseco-csoport összesen 8500 főt foglalkoztat.