Egymillió kgfb-váltó lehet idén

Vágólapra másolva!
Akár egymillió autós is élhet idén az olcsóbb kötelező biztosítások kínálta biztosítóváltás lehetőségével - derül ki a Biztosítás.hu Kft. hétfő reggel közzétett elemzéséből.
Vágólapra másolva!

Az internetes portál körkérdésben kereste meg a vezető hazai biztosítókat, akik az előző hetek internetes váltóinak számát, valamint saját fiókhálózatukban és ügynökeiknél jelentkező szerződések számát összesítve adtak prognózist, a társaságuknál váltók várható számát illetően.

A legtöbb autós az Allianz Hungária Biztosítót választja ebben a kampányban. A társaság vezetői 250-300 ezer új kötelező biztosítás megszerzésére számítanak, melynek nagyobb része a lakossági, kisebb része pedig, a vállalti szektorból kerül majd ki.

Őket követi, az idén egyes szegmensekben kifejezetten kedvező tarifával jelentkező Uniqa- és Generali Biztosító, mely társaságok szakemberei az új szerződéseik várható számát egyaránt 150-150 ezerre becsülik.

Az Aegon Magyarország is a százezer feletti kategóriába tartozik, munkatársai 100-120 ezer új Aegonos szerződést prognosztizálnak. Jelentős szerzés várható még a valamivel 100 ezer alatti új szerződésre számító Genertel és az 50 ezer új szerzéssel kalkuláló KÖBE esetében.

A Biztosítás.hu szerint a váltók gerincét adó fenti hat társaság 800 ezer váltót meghaladó összesített várakozása és az Interneten, hagyományosan a kampány utolsó hetében jelentkező roham, 1 millió fölé emeli az ez évi váltók számát. A portál szerint mindez a rendkívül alacsony, mintegy 25 ezer forint alatti átlagdíjaknak köszönhető, aminek eredményeképpen 10-ből 9 autós találhat magának kedvezőbb kötelezőt idén novemberben.

Az idei kampányban megtakarítható, átlagosan mintegy 15 ezer forint, még az előző évek egyre növekvő megtakarításai közül is kiemelkedik. Könnyen előfordulhat ugyanakkor, hogy az idei kampány utolsó hete, a kötelező díjak csökkenésének utolsó hetét is jelenti egyben.

Az idén végletekig kicsavart díjszabások miatt ugyanis, a biztosítók jövőre jelentős veszteségeket lesznek kénytelenek elkönyvelni, aminek következtében a jövőre meghirdetésre kerülő kötelező díjak, már drágábbak lesznek a most választhatóknál. Mindez azt jelenti, hogy aki idén nem vált, könnyen elszalaszthatja a jó lehetőséget, és jövőre már nem találkozik - az ideihez hasonló - rendkívül olcsó díjakkal.