Kgfb: kedd éjfélig lehet váltani

Vágólapra másolva!
December 1-én éjfélig még lecserélhetik drágának talált kötelező biztosításukat. A biztosítókhoz kedd éjfélig megérkező faxos felmondások ugyanis még jogszerűen szüntetik meg a jelenlegi kötelező szerződéseket - áll a Biztosítás.hu Kft. közleményében.
Vágólapra másolva!

Akár a 100 ezret is elérheti azoknak az autósoknak a száma, akik az utolsó két napra hagyják biztosítóváltásukat. Igaz, hogy nekik már maguknak kell gondoskodniuk felmondásuk biztosítójukhoz történő eljuttatásáról, de az online alkuszi portálok ebben is a segítségükre vannak.

A Biztositas.hu hétfő délig vállalja a nála váltó autósok helyett biztosításaik felmondását. Akik ennél is tovább várnak biztosításuk lecserélésével, egy emailt kapnak az alkuszcégtől, amiben a már kitöltött felmondólevelüket és biztosítójuk fax számait találják. Ezt követően nekik maguknak kell lefaxolniuk régi biztosítójukba felmondásukat.

A korábbi években többször előfordult, hogy a biztosítók faxai az utolsó napon vagy foglaltat jeleztek, vagy egyszerűen kifogyott bennük a papír. Ma már azonban - az elektronikus faxszolgáltatások korábban - ez nem fordulhat elő. Az autósoknak ettől függetlenül ajánlott megőrizniük faxkészülékük feladásról szóló"OK" igazolását, a későbbi vitás esetek elkerülése érdekében. Persze azt is megtehetik, hogy személyesen keresik fel felmondólevelükkel biztosítójuk valamelyik fiókját, melyek általában 16 óráig tartanak nyitva.

A Biztosítás.hu a fentiek ellenére arra figyelmezteti az autósokat, hogy semmiképp se hagyják az utolsó pillanatra jelenlegi biztosításuk felmondását, mert bár a biztosítóhoz december 1-én (kedd) éjféig eljuttatott felmondások a jogszabály szerint még hatályosak, technikai problémák bármikor felléphetnek.

A Biztosítás.hu az [origo] biztosítás oldalainak szolgáltató partnere.