Vágólapra másolva!
Távozott a cégtől az egykori Sláger Rádiót működtető társaság, az Emmis vezérigazgatója. Az MTI értesülését Heal Edina kedden megerősítette.
Vágólapra másolva!

Heal Edina közlése szerint múlt pénteken állapodtak meg a társasággal abban, hogy közös megegyezéssel válik meg munkahelyétől.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) október 28-án döntött a két országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogosultság sorsáról. A Sláger Rádió által használt frekvenciát az FM1 Konzorcium nyerte el a következő hét évre. A Sláger Rádió - akárcsak a Danubius - interneten folytatja működését.

Másfél hete jelentette be az Emmis Corporation, hogy "jelenleg nem kívánja folytatni az analóg műsorszolgáltatást Magyarországon". Múlt hétvégi közleményükben azt tudatták: nem vonulnak ki Magyarországról a Sláger Rádió részvényesei, az Emmis és partnerei azon dolgoznak, hogy ismét fogható legyen a magyar éterben az adó.

Az Emmis keddi tájékoztatása szerint a most az interneten működő adó honlapjának fejlesztésén dolgoznak, s az ORTT frekvenciadöntését megtámadó perre koncentrálnak annak érdekében, hogy "visszahozzák Magyarország legkedveltebb rádióját", ugyanakkor jelenleg nem tárgyalnak analóg frekvencia megszerzéséről.

Az Emmis a honlapján olvasható - a Sláger Rádiót is szerepeltető - felsorolás szerint az Egyesült Államok hét nagyvárosának körzetében működtet összesen két tucat rádiót, továbbá a társaságnak Bulgáriában három, Szlovákiában egy rádiója van.

Már két hete hírt adtunk arról, hogy kivonul Magyarországról a Sláger Rádiót működtető társaság amerikai tulajdonosa. Megállapodás-közeli állapotban voltak arról, hogy a Roxy Rádió frekvenciáján adjanak műsort, amikor az Emmis-csoport bejelentette a kivonulást a magyar piacról - mondta Heal Edina, a Sláger Rádió Zrt. vezérigazgatója.