A tartozások elengedéséért kaphat Malév-tulajdont az állam

Vágólapra másolva!
Többségi tulajdonrészt szerezhet a Malévben a magyar állam úgy, hogy követeléseit, a cég 19 milliárd forintos adó- és egyéb köztartozását tulajdoni részesedésbe konvertálja át - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter a Duna Televízióban csütörtök este. Hozzátette, a tárgyalások még folynak.
Vágólapra másolva!

Nincs szó arról, hogy az állam visszavásárolja a privatizáció során korábban eladott tulajdonrészt, hanem úgy lesz az orosz tulajdonostársa, hogy a meglévő követelések átalakulnak állami részesedéssé - fogalmazott a pénzügyminiszter.

Úgy vélte, nem valószínű, hogy a követelését az állam érvényesíteni tudná, gazdasági és turisztikai szempontból viszont sokat profitálhat a Malév többségi tulajdonosaként, amely stratégiai átalakítások után akár nyereségesen is működhet. Oszkó Péter szerint a Malévet az állam ráállíthatja egy olyan pályára, ahol jól működhet.

Oszkó elmondta azt is, hogy mindenképpen kitölti mandátumát, nem látja úgy, mint a lemondott igazságügyi és rendészeti miniszter Draskovics Tibor, hogy a költségvetés elfogadása után a következő időszak kizárólag a pártpolitikáról és nem a szakmai munkáról szól majd. Oszkó úgy vélte: a pénzügyminiszter munkája a költségvetés elfogadásával nem ért véget, rengeteg szakmai feladat áll még előtte.

A választási kampányban valóban nem kíván részt venni és a politikának is búcsút mond a választások után. Ezt azzal indokolta, hogy a szakmai feladat inspiráló számára, de nem szerette meg a politika világát.