Elgáncsolná a magánnyugdíjtörvényt a Fidesz

Vágólapra másolva!
Alkotmányellenesnek tartja a Fidesz a hétfőn elfogadott, új magánnyugdíj-biztosítási rendszerről szóló törvényt, ezért szeretnék, ha az államfő az Alkotmánybírósághoz fordulna előzetes normakontrollért.
Vágólapra másolva!

Ha Sólyom László köztársasági elnök nem küldi tovább az Alkotmánybíróságnak a törvényt, akkor a Fidesz fog az Alkotmánybírósághoz fordulni - mondta Navracsics Tibor, az ellenzéki párt parlamenti frakciójának vezetője kedden.

"Ahogyan az egészségbiztosítás privatizációját megakadályoztuk, úgy meg fogjuk akadályozni a nyugdíjrendszer privatizációját is" - tette hozzá.

Az Országgyűlés hétfőn fogadta el az átalakításról szóló törvényt. A változtatás részletesen szabályozza a magánnyugdíjpénztárak átalakítását, ennek értelmében 2013 januárjától a mostani pénztártagok már új típusú, üzleti alapon működő magán-nyugdíjbiztosító részvénytársaságok ügyfelei lesznek. Az MSZP-frakció előzetesen kötelező szavazást rendelt el, több képviselője ugyanis nem támogatta a törvény elfogadását. A törvény elfogadása ellen érvelők azt állították, hogy az átalakítás "lopakodó privatizációt" jelent.