A Mol helyett az OMV-től vesz benzint a kormány

Vágólapra másolva!
Jobb ajánlatot tett, ezért nyert az OMV a kormányzati szervek egységes tankolási tenderén. Literenként 2-3 forinttal olcsóbb így az üzemanyag, ezzel a kormányszóvivő szerint 100-150 millió forintot spórol a kormány.
Vágólapra másolva!

Az OMV és a Mol maradt a kormányzati szervek egységes tankolására kiírt végső tenderben. Az OMV jobb árajánlatot tett, 2-3 forinttal olcsóbban adja az üzemanyagot, ezért nyert - mondta a Független Hírügynökségnek a kormányszóvivő.

A Mollal kötött korábbi szerződés december 31-én lejár. Az új keretszerződés 50 millió liter üzemanyag beszerzésére ad lehetőséget legfeljebb egyéves időtartamra. A nyertes a mindenkori kiskereskedelmi árhoz képest ad kedvezményt, amelynek állandó a mértéke.

A központosított közbeszerzési eljárás mintegy ezer intézménynek - köztük például önkormányzatoknak, egyetemeknek, iskoláknak - ad lehetőséget, hogy ne kelljen hosszú és költséges közbeszerzési eljárást lefolytatniuk, hanem gyorsan, egyszerűen és olcsóbban juthassanak hozzá a szükséges üzemanyaghoz.

Szollár Domokos elmondta, hogy az ár 70 százalékban számított az elbírálásnál, a kutak földrajzi elhelyezkedését 10, míg a töltőállomások számát 20 százalékban vették figyelembe. A kormány 2010 december végéig kötött szerződést az OMV-val 50 millió liter üzemanyagkeretre. A kormányszóvivő szerint ezzel 100-150 millió forintot takarítottak meg.