C. Ronaldo tette nyereségessé a Manchestert

Vágólapra másolva!
Adózás előtt 48,2 millió font profitot ért el a Manchester United futballklubot működtető gazdasági társaság a 2008-2009-es üzleti évben. Az összeg nem is tűnik soknak, ha beleszámítjuk Cristiano Ronaldo eladását.
Vágólapra másolva!

A Manchester United 2009. június 30-ig tartó üzleti évében 48,2 millió font profitot ért el adózás előtt. A klubot működtető gazdasági társaság 80,4-ről 91,3 millió fontra növelte a forgalmát - írja a BBC.

Az üzlet azonban mégsem olyan fényes. A nyereségben ugyanis hatalmas tételt jelentett Cristiano Ronaldo eladása, amiért 80 millió fontot kapott a csapat. A csapathoz kerülő új játékosok ára ennél jóval alacsonyabb volt (a legnevesebb, Michael Owen például ingyen érkezett).

Január elején a Manchester bejelentette, hogy kötvénykibocsátásra készül 500 millió font értékben, amivel eddigi adósságainak egy részét fedeznék. A klub ugyanis 700 milliós adósságot halmozott fel. Malcolm Glazer, amerikai üzletember, aki 2005-ben vette meg a klubot, ennél is nagyobb, 790 milliónyi kölcsönbe verte magát.