Milliós büntetést fizet az Allianz és a Generali

Vágólapra másolva!
Megbüntette a PSZÁF az Allianz Hungária Biztosítót és a Generali-Providencia Biztosítót, mivel elmulasztották a megfelelő tájékoztatást.
Vágólapra másolva!

Nem tett eleget tájékoztatási kötelezettségének az Allianz Hungária Biztosító Zrt. és a Generali-Providencia Biztosító Zrt., ezért az előbbit 10 millió, az utóbbit 5 millió forintra bírságolta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

A biztosító a felelősségbiztosítás megszűnésekor sem a vele szerződésben, azaz kapcsolatban álló független biztosításközvetítőt, sem a PSZÁF-ot nem tájékoztatta a felelősségbiztosítás megszüntetéséről, amivel veszélyeztette a biztosítási piacot.

Binder István, a PSZÁF szóvivője elmondta: a biztosításközvetítőknek kötelező felelősségbiztosítást kötniük, és ennek hiánya hátrányos helyzetet teremthet a biztosítottak számára.

A felügyelet emellett arra kötelezte az Általános Közlekedési Hitelszövetkezetet, hogy május végéig rendezze tőkehelyzetét. A PSZÁF biztosokat küldött a szövetkezet ellenőrzéséra, mivel az nem rendelkezik elegendő tőkével.