A Mol emelte fel a tőzsdeindexet

Vágólapra másolva!
A pesti tőzsde indexe 0,4 százalékos pluszban zárta a keddi kereskedést, elsősorban a Mol közel 3 százalékos drágulása miatt.
Vágólapra másolva!

A BUX 22 784 ponton zárt kedden, ami 0,4 százalékos mínuszt jelent a hétfői - 0,8 százalékos többlettel elért - végeredményhez képest. A tőzsdén 18,7 milliárd forint értékben kötöttek üzletet, ami elmarad az idei 25 milliárd forintot meghaladó átlagtól.

A vezető részvények vegyesen szerepeltek: a Mol 2,7 százalékkal 19 300 forintra drágult, az OTP Bank árfolyama 0,2 százalékkal 6140 forintra emelkedett. Ezzel szemben a Magyar Telekom jegyzése 0,1 százalékkal 740 forintra csökkent, a Richter pedig 1.6 százalékos veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, így 42 300 forinton végzett.

A nap elején a magyar tőzsde szinte az egyetlen volt, amely emelkedést mutatott az általános negatív hangulat ellenére - számolt be a keddi kereskedésről Kovács Attila, az OTP Bank üzletkötője. A Citigroup csalódást keltő negyedik negyedéves jelentésének közzététele után azonban "beleadtak" a piacokba, így a BUX is negatív tartományba került - tette hozzá.

A nap végén aztán, mintha "egy láthatatlan kéz" emelte volna a piacokat, a legtöbb tőzsdeindex enyhe pluszban, vagy stagnálás körüli szinten zárt - mondta az üzletkötő. Kovács Attila véleménye szerint semmilyen hír vagy fundamentum nem támasztotta alá ezt a nap végi emelkedést. Úgy tűnt, a befektetők mindent vesznek, mert a "nullán" tartott kamatok miatt a pénz nem a reálgazdaságba, hanem a tőkepiacokra áramlik.