Mégiscsak holland lehet a Saab

Vágólapra másolva!
Új lendületet kaptak a Saab körüli események miután korábban már eltelt úgy az eladásra kitűzött határidő, hogy nem volt megfelelő ajánlat, ezért elkezdték az autógyár felszámolását. Az egyik érdeklődő, a Spyker mégiscsak befutó lehet.
Vágólapra másolva!

Megugrottak a Spyker holland autógyár részvényei hétfőn, miután felmerült, hogy a cég tulajdonosai megállapodhatnak a General Motors képviselőivel. A gyár cáfolta, hogy aláírták volna az egyezséget, de annyit közöltek, hogy "a tárgyalások hamarosan befejeződnek."

Január elején Ed Whitacre, a GM vezérigazgatója azt mondta a Saab eladásáról: "Nagyon egyszerű. Csak tegyél le elég pénzt és már viheted is."

A Saab eladására kitűzött határidő végül úgy telt el, hogy nem érkezett megfelelő ajánlat, pedig Bernie Ecclestone is bejelentkezett a márkáért. A svéd gyárat ezután elkezdték felszámolni, bár az alkalmazottakat még nem bocsátották el.

A Spyker önmagában aligha vehetné meg a Saabot - írja a Businessweek. 2009 első felében ugyanis mindössze 29 autót tudtak eladni és nettó 8,7 millió euró veszteséget termeltek. A pénzt így a legnagyobb tulajdonos, az orosz Conversbank Financial Group és az Európai Befektetési Bank dobhatja össze, utóbbi svéd állami garanciával.