Megtámadták az M3-as tendert

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Vegyépszer Zrt. által vezetett, érvénytelen ajánlatot adó konzorcium a Közbeszerzési Döntőbizottságnál megtámadta az M3 autópálya folytatására kiírt tender eredményét - közölte az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.
Vágólapra másolva!

A NIF január 22-én hirdetett eredményt az M3 autópálya Nyíregyháza és 49. számú főút közötti szakaszának kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárásban.

A közbeszerzés nyertese a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazó, érvényes ajánlatot benyújtó C-S-K-K 2009 Konzorcium lett. A konzorcium vezetője a Colas Hungária Zrt., a tagjai pedig a Strabag Építő Zrt., a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., valamint a Kelet-Út Kft. A nyertes konzorcium nettó 31 milliárd 999 millió forintért vállalta a 34 kilométeres szakasz építését.

A felhívásra hat ajánlat érkezett, amelyekből négyet - érvénytelenségre hivatkozva - kizárt az ajánlatkérő. A Közbeszerzési Döntőbizottsághoz az értékelés során érvénytelennek nyilvánított ajánlatot benyújtó M3-HCZ 2009 Konzorcium fordult.