Vágólapra másolva!
Elszaladt a portugál deficit, Görögország kínai pénzzel tömködné a költségvetési lyukakat, 2,3 millió autót hív vissza a Toyota - külföldi gazdasági lapszemle.
Vágólapra másolva!

Portugália az egyébként is magasra várt deficitnél is nagyobb költségvetési hiányt jelentett be. 2009-ben ezek szerint 9,3 százalék lett a deficit és idén is csak 8,3 százalékra fogják leszorítani - írja a Wall Street Journal. Portugáliára úgy tekint a piac, mint a következő Görögországra, ahol az államcsőd lehetősége is felmerült.

Kínai és egyéb ázsiai befektetőktől 10 milliárd dollárnyi kötvényvásárlást szeretne elérni George Papaconstantinou görög pénzügyminiszter. A politikus biztos volt abban, hogy az Európai Bizottság elfogadja a görög kormány megszorító programját - írja a Wall Street Journal.

Csütörtökre tűzték ki a döntő szavazás időpontját az amerikai szenátusban arról, hogy ki legyen a Fed következő elnöke, amelyre Obama-elnök jelöltje Ben Bernanke, jelenlegi vezető. Ez azt is jelenti, hogy valószínűleg Bernanke maga mögött tudhatja 60 szenátor szavazatát, ennyi kell ugyanis a megválasztáshoz - írja a New York Times.

A brit jegybank vezetője, Mervyn King megvédte azokat a terveket, amelyek a bankszektor radikális reformjaira irányulnak. King azután beszélt erről, hogy Barack Obama szigorúbb banki szabályozásokra tett javaslatot - írja a BBC.

Növekedést vár 2010 első negyedévére a Yahoo, amire hat negyedéve nem volt példa. A cég a prémium hirdetési felületek felfutásától várja a jó eredményt - írja a Reuters.

A Toyota 8 modell árusításának felfüggesztését kezdeményezte az értékesítőknél, mivel a gázpedáloknál problémákat észleltek. A cég szeretné megőrizni a vásárlók bizalmát. A már eladott járművekből 2,3 millió darabot hívnak vissza felülvizsgálatra - írja a CNNMoney.