Görögország mentőcsomagra szorulhat

Vágólapra másolva!
Piaci pletykák szerint görög mentőcsomag kellhet, tartolt a Microsoft a Windows 7-tel, Obama 33 milliárdot ad munkahely-teremtésre - külföldi gazdasági lapszemle.
Vágólapra másolva!

Görögország mentőcsomagra szorulhat egy piaci pletyka szerint. A Wall Street Journal azt írja, hogy spekuláció indult el arról, hogy az ország nem lesz képes saját magát finanszírozni, s erre estek a kötvényárak, majd az euró is gyengülni kezdett.

Egy kormányzati hivatalnok szerint Barack Obama egy 33 milliárd dolláros munkahely-teremtési programot fog bejelenteni. Az Egyesült Államok tíz százalékos munkanélküliséggel küzd, s ennek leszorítására 5000 dolláros adókedvezmény bevezetését tervezik azoknak a kisvállalkozásoknak, amelyek ebben az évben felvesznek munkaerőt - írja a Reuters.

Sikeres termék lett a Windows 7, s ezzel a Microsoft növelni tudta negyedéves profitját a korábbi időszakhoz képest. Az eredmény nem várt módon 4,2 milliárd dollárról 6,7 milliárdra nőtt a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest - írja a Reuters.

A Ford az egyetlen nagy amerikai autógyártó, amely elkerülte a csődöt tavaly, s most újabb nyereséges negyedévről számolt be. A cég 2,7 milliárd dollár nyereséget ért el tavaly a korábbi veszteségek után, s sorozatban a második negyedéves profitot érte el - írja a Wall Street Journal.

Globális szolgáltatásokat indít a JPMorgan Chase. A Financial Times szerint a fejlődő országok piacainak fejlődéséből szeretnének részesülni, s ezért multinacionális vállalatoknak nyújtott pénzügyi szolgáltatásokat indítanak.