A Coca-Cola adatainak örül a piac

Vágólapra másolva!
Több mint felével növelte nyereségét a Coca-Cola az ázsiai piacoknak köszönhetően. A befektetőknek tetszenek az üdítőmulti számai, a részvények árfolyama ugyanis 3 százalékkal emelkedett az amerikai tőzsdén.
Vágólapra másolva!

A Coca-Cola a múlt év utolsó negyedében 1,5 milliárd dolláros, részvényenként 66 centes adózott eredményt ért el - közölte az üdítőitalairól ismert amerikai cég. A nyereség 55 százalékkal haladja meg a 2008 azonos időszakában elér eredményt és megfelel a piac várakozásoknak.

A cég eladásai jobban alakultak a vártnál, a bevételek 5 százalékkal 7,5 milliárd dollárra híztak, szemben a piaci előrejelzésekben szereplő 7,21 milliárd dolláros összeggel.

A cég elsősorban az ázsiai piacokon szerepelt jól, az eladások különösen Indiában és Kínában nőttek, visszafogottabb növekedést produkáltak a latin-amerikai piacok, míg Észak-Amerikában csökkent a bevétel.

A piac örül a Coca-Cola számainak, a cég részvényeinek árfolyama ugyanis az amerikai értéktőzsdén a keddi nyitás után több mint 3 százalékos pluszba kerültek.