Nem lesz elbocsátás a szentgotthárdi Opel-gyárban

Vágólapra másolva!
A General Motors bejelentése szerint nem szüntetnek meg munkahelyeket a szentgotthárdi üzemben. Európában összesen 11 milliárd eurót ruháznak be 2014-ig, amivel átszerveznék a termelést, hogy 2012-ben újra nyereségesek legyenek.
Vágólapra másolva!

"Mindenünk megvan a sikeres jövőhöz" - mondta Nick Reilly, a GM Europe elnöke. Az amerikai autógyár 11 milliárd eurót kíván beruházni 2014-ig, amivel az új modelleket kifejlesztenék. Mindezzel azt szeretnék elérni, hogy 2012-ben már újra profitot termeljen a cég.

Reilly elismerte, hogy a GM márkája, az Opel 2,7 milliárd euró értékben kért hitelt és hitelgaranciát az európai kormányoktól, hogy finanszírozzák az átalakítást. A Wall Street Journal szerint 3,3 milliárd euró kell a működéshez.

Az Európában 48 000 főt foglalkoztató GM 8300 főt kíván elbocsátani és a termelést 20 százalékkal visszafogni. Az antwerpeni üzem bezárása 2377 állás megszűnését jelenti, míg Bochumban 1799 munkahelyet szüntetnek meg. Az osztrák, a brit, a lengyel üzemet és a szentgotthárdi gyárat nem érinti az átalakítás.