Csökkent az Egis-profit, de meglepte az elemzőket

Vágólapra másolva!
Az Egis Gyógyszergyár konszolidáltan 4,123 milliárd forint adózott nyereséget ért el a 2009. október 1-jén kezdődött üzleti évének első negyedévében, 15 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál, de lényegesen jobbat az elemzők által vártnál - közölte a társaság a nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerinti, konszolidált tőzsdei jelentésében.
Vágólapra másolva!

A negyedéves konszolidált árbevétel 27,4 milliárd forint volt, 5,8 százalékkal kisebb, mint 2008 október-decemberében. A profit jelentősen meghaladja az elemzői becsléseket, a portfolio.hu által készített konszenzus 3 milliárd forint körüli eredmény-várakozást mutatott.

A jelentés megjegyzi, hogy a bázisidőszakban a lengyelországi előszállítások miatt a konszolidált árbevételben 1,319 milliárd forint, az adózás előtti eredményben pedig 813 millió forint többlet keletkezett, amelyek a második negyedévben kiegyenlítődtek. Konszolidáltan az egy részvényre jutó nyereség (EPS) 530 forint, szemben az előző évi 622 forinttal.

Az anyavállalat IFRS alapján számított, nem konszolidált adózott nyeresége az előző évi bázishoz képest 25 százalékkal csökkent, 4,161 milliárd forintra, a bevételek pedig 11,4 százalékkal 25,5 milliárd forintra csökkentek.