Jól indított a BUX és az európai tőzsdék

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 158,52 pontos emelkedéssel, 21.366,29 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,75 százalékkal erősödött. Jól kezdett Nyugat-Európa is.
Vágólapra másolva!

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője a nemzetközi piacok optimizmusa alapján a BUX index minimum 200 pontos emelkedését várja, az indexet várhatóan az OTP emelkedése húzza.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője szintén emelkedő nyitással számolt. Szerinte a szerdai, vagy a következő néhány nap érdekes lehet, mert eldőlhet, hogy az eddigi oldalazásból lefele induló trend lesz-e.

Erősödéssel nyitottak szerdán a nyugat-európai tőzsdék is, követve az amerikai és ázsiai tőzsdéket, amelyek a javuló gazdasági kilátások és az eurózóna pénzügyi stabilitásával szemben enyhülő aggodalmak hatására emelkedtek.

A kereskedés első percében a londoni FTSE-100 index 0,47 százalékos nyereségben, a frankfurti DAX-30 index 0,82 százalékos nyereségben, a párizsi CAC-40 index 0,08 százalékos nyereségben állt.