Sokat buknak a Megyeri híd építői

Vágólapra másolva!
Rosszul járhatnak a Ganz Acél azon alvállalkozói, akik megvárták a cég felszámolását, pénzük nagy részét ugyanis szinte biztos nem kapják meg.
Vágólapra másolva!

Alig több mint tizedét kaphatják meg követeléseiknek a Ganz Acél Zrt. hitelezői, a felszámolás alatt álló cég vagyonának becsült piaci értéke ugyanis csak negyede a zárómérlegében szereplőnek - tudta meg a Népszabadság.

A Megyeri híd építésében közreműködő Ganz Acél "valamirevaló" eszközei, gépei és berendezései többségét elosztogatta, amikor tavaly egyezséget kötött mintegy 150 hitelezőjével, így könnyen rosszul járhatnak azok az alvállalkozók, akik akkor azt hitték: rossz üzlet elfogadni korábbi megrendelőjük ajánlatát, és beérni járandóságuk 40 százalékának kifizetésével. A számláik maradéktalan kiegyenlítéséhez ragaszkodók azonban a felszámolótól ennél is kevesebbet remélhetnek.

A Népszabadság szerint 49 hitelezője mintegy 1,7 milliárd forintot követel a Ganz Acéltól, a hitelezők többsége követelése legfeljebb 13 százalékának kifizetésére számíthat az előreláthatólag két év múlva lezáruló felszámolás során.

A felszámoló szerint a Ganz Acél zárómérlegében a társaság vagyonát erősen túlértékelték: a kimutatásokban 2,184 milliárd forint eszközérték szerepel, a Mátraholding előzetes értékelése szerint viszont a megmaradt vagyon piaci értéke mintegy 570 millió forint.