A Borsodchem 140 millió eurót kap új befektetőjétől

Vágólapra másolva!
Több hónapos tárgyalás végén megállapodtak a Borsodchem tulajdonosai a stratégiai befektetővel, így a vegyipari vállalat összesen 140 milló euróhoz jut, amit új üzemek felépítésére fordít. Az egyezséget még jóvá kell hagyniuk a hitelezőknek.
Vágólapra másolva!

Kínai befektetője, a Wanhua mintegy 30 millió euró kezdeti forrást bocsát a BorsodChem rendelkezésére, az átstrukturálási folyamat lezárásakor pedig további 110 millió eurót - közölte az [origo]-val a Borsodchem.

A vállalat két új gyárának felépítésére, valamint általános vállalati célokra fogja felhasználni az összesen 140 millió euró új forrást. A tranzakció egyéb részletei nem nyilvánosak. A megállapodást és a hozzá tartozó finanszírozást még jóvá kell hagyniuk a hitelezőknek.

A BorsodChem jelenlegi főtulajdonosai - a Permira Alapok és a VCP Capital Partners - több hónapnyi tárgyalás után jutottak konszenzusra. A felek csütörtöki közleménye szerint a megállapodás stabilizálni fogja a BorsodChem működését, és a továbbiakban nagyfokú pénzügyi rugalmasságot és szilárd alapokat biztosít a vállalat hosszú távú növekedéséhez.

Az ügylet zárásakor a kínai stratégiai befektető gyakorolhatja vételi opciós jogát, amellyel a következő két évben megvásárolhatja a Permira Alapok/VCP BC-ben birtokolt teljes részesedését.