Sokmilliárdos csalás ügyében körözik az MTK volt focistáját

Vágólapra másolva!
Körözést adtak ki az APEH feketelistáján évek óta szereplő Katzenbach Imre ellen, aki a gyanú szerint 10 milliárd forintos pénzmosási és 3 milliárd forintos adócsalási ügyben érintett.
Vágólapra másolva!

Mintegy 10 milliárd forintos pénzmosást és 3 milliárd forintos adócsalást derített fel a Vám- és Pénzügyőrség (VP), az eddigi nyolc gyanúsítottból heten már előzetes letartóztatásban vannak, egy személy - Katzenbach Imre, az MTK volt labdarúgója ellen - pedig körözést adtak ki.

Fröhlich Zsolt, a VP Központi Bűnüldözési Parancsnokságának (KBP) parancsnokhelyettese a vámhatóság keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a Budapest és Pest megye területén március 10-én végrehajtott akcióban több mint 30 helyszínen, közel 260 vámnyomozó és járőr, valamint a Merkur bevetési egység, a Készenléti Rendőrség Terrorelhárító Szolgálat és a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai vettek részt.

Hangsúlyozta: az eljárás indokolt és arányos volt, mert a gyanúsítottak közül többen fegyverrel rendelkeztek, s fennállt a bizonyítékok megsemmisítésének veszélye.

Az egykori NB1-es focista, Katzenbach Imre már két éve szerepel a legnagyobb adósok között, vagyis rajta van az APEH feketelistáján.

Az utóbbi hetekben több jelentős összegű csalásra derítettek fényt a hatóságok. A VP március elején közölte, hogy közel 400 millió forintnyi adót nem fizetett be egy közép-dunántúli vállalkozó, aki egy sima áfaellenőrzésen bukott le a bankszámlája miatt. Az adóhivatal február közepén 900 millió forintos bírságot szabott ki egy cégre, amely székhelyváltással próbált eltűnni az ellenőrök elől, a Vám- és Pénzügyőrség pedig szinte ugyanekkor jelentette be, hogy Pécsett egy számlagyárat buktattak le a vámnyomozók.