Megveszi az Est Média az Exitet

Vágólapra másolva!
A Pesti Est tulajdonosáé lesz az eddig a Sanoma által kiadott Exit programmagazin. A vásárlást egy meg nem nevezett pénzügyi befektető finanszírozza.
Vágólapra másolva!

Megállapodott az Econet.hu csoporthoz tartozó Est Media Group (EMG) a Sanoma Budapesttel az Exit programmagazin megvételéről. A szerződések megkötésére az elkövetkező hetekben kerülhet sor - áll a cégnek az [origo]-hoz eljuttatott közleményében.

Az Exitet az EMG és pénzügyi befektetőtársa erre a célra, 20-80 százalékos tulajdoni aránnyal létrehozandó közös társasága fogja kiadni. Az átvételt követő első évben az Exit kiadásához kapcsolódó szakmai feladatokat díj ellenében, kiszervezés keretében az EMG és érdekeltségei fogják ellátni.

Az Exitben megjelenő hirdetések értékesítését a kereskedőházi tevékenysége keretében, jutalék ellenében szintén az EMG fogja végezni. E feladatok az első évet követően is az EMG-nél maradnak, amennyiben addig megfelelően látja el azokat - fogalmaz a közlemény.

Az EMG-t fogja megilletni a projektcég eredményének húsz százaléka, és a cég gyakorolja majd a menedzsment-jogokat, míg a pénzügyi befektető feladata lesz a megvásárláshoz és a működéshez szükséges finanszírozás biztosítása.