Az OTP húzhatja a BUX-ot

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 93,07 pontos emelkedéssel, 24 093,08 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,39 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: az amerikai és ázsiai piacok zárása nem jelez semmilyen változást a jelenlegi trendben, így továbbra is optimista befektetői hangulat uralhatja a piacokat.

Rámutatott: pénteken nem várható semmilyen piacbefolyásoló nemzetközi makroadat, míg a csütörtöki görög hírek sem hatnak majd várhatóan a tőzsdékre - a görög börzén kívül, amely már csütörtökön is nagyot zuhant.

Kiemelte: a szerdai korrekciót követően csütörtökön felülteljesítő volt a BUX, ami azt jelzi, hogy a nagy külföldi befektetők még mindig kedvelik a magyar piacot, ezért csökkennek a hozamok és a forint is erősödik. Az elemző a csütörtöki záróár körüli nyitásra számított.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője hangsúlyozta: pozitív tartományú zárás, legalább 200 pontos emelkedés várható a magyar börzén pénteken. Hozzátette: a hét utolsó kereskedési napján elsősorban az OTP lehet az a papír, amely felhúzza majd a BUX árfolyamát.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 219,31 pontos, 0,92 százalékos emelkedéssel, 24 000,01 ponton zárt csütörtökön.