Átszabná a Fidesz a fogyasztóvédelmet

Vágólapra másolva!
A gazdaság tárcához rendelné a fogyasztóvédelmet a Fidesz, egyszersmind racionalizálná a több tucat fogyasztóvédelmi jogkörrel felruházott állami intézmény feladatait. Koszorús László, a párt szakpolitikusa szerint már az általános iskolában el kellene kezdeni a tudatos foygasztói magatartásra való nevelést.
Vágólapra másolva!

Indokolt volna, ha a fogyasztóvédelmi ügyek a szociális minisztériumtól újra a gazdasági tárca hatáskörébe kerülnének - mondta Koszorús László Fidesz-képviselő a Magyar Márkaszövetség éves tisztújító közgyűlésén, a szövetség szerdán kiadott közleménye szerint.

A szakpolitikus azt is mondta, hogy minél előbb meg kell újítani az állami fogyasztóvédelmet. Ma Magyarországon 48 fogyasztóvédelmi jogkörrel felruházott állami intézmény van, hatékonysági és megtakarítási szempontok alapján is érdemes lenne ezt racionalizálni - idézi őt a közlemény.

Hozzátette, a tudatos fogyasztói magatartásra való nevelést már az alapfokú oktatási intézményekben meg lehetne kezdeni. A fogyasztóvédelem nem az állam egyoldalú gyámkodása az emberek felett, nem az államkassza hizlalásának eszköze a piaci szereplők kampányjellegű büntetgetésével: hosszabb távon szervezőkoncepciója lehet nagyobb rendszereknek, így a környezettudatos tervezésnek, az oktatásnak, de akár a gazdaságpolitikának is - jelentette ki Koszorús László.