Beindult az ipar áprilisban

Vágólapra másolva!
Csaknem 10 százalékkal nőtt a magyar ipar termelése áprilisban az egy évvel korábbihoz képest, a KSH előzetes adatai szerint. Az év első négy hónapjában 5,7 százalékos volt a bővülés.
Vágólapra másolva!

Áprilisban 9,7 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte pénteken az előzetes adatok alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előző hónaphoz képest a termelés 1,1 százalékkal emelkedett.

Az év első négy hónapjának adatait összesítve a magyar ipar kibocsátása 5,7 százalékkal volt nagyobb a 2009 azonos időszakában mértnél. Az éves szintű növekedés februárban 8,4 százalék volt, márciusban pedig 2,8 százalékos bővülést regisztrált a KSH.

A jó áprilisi eredmény mögött részben az alacsony bázis áll, hiszen egy évvel korábban - február után - áprilisban volt a második legnagyobb a termelés éves szintű csökkenése.

A termelés tavaly december óta emelkedik. A válság hatására 2008 októberétől 2009 novemberéig folyamatosan alacsonyabb volt, mint az előző év azonos hónapjában.

A részletes adatok közzététele június 11-én várható.