Lendületesen indított a tőzsde pénteken

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 310,22 pontos emelkedéssel, 21 413,63 ponton nyitott pénteken. Elemzők szerint a pozitív piaci hangulatnak köszönhetően további emelkedés várható.
Vágólapra másolva!

A BUX a legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 1,47 százalékkal erősödött a péntek reggeli nyitáskor. A nap folyamán a csütörtöki szerény emelkedés után ismét erősödést várnak a Budapesti Értéktőzsdén a piaci szakértők.

Kovács Attila, az OTP Bank üzletkötője elmondta: A múlt heti pesszimista hangulat és túladottság után kisebb visszapattanás következhet, és a forint is tovább erősödhet - vélekedett a szekértő.

A CIB Bank elemzése rámutat: csütörtökön - főleg egyedi hírek hatására - jókedvre derültek a piacok, a fő részvényindexek mindenhol pozitív tartományban zártak, az euró az európai és amerikai kereskedési órákban egyaránt erősödött.

Az Egyesült Államokban pénteken két viszonylag fontosabb adat is napvilágot lát. A kiskereskedelemben valószínűleg kissé bővült a forgalom, a fogyasztói bizalom pedig korrigálhatott a májusi piaci pánikkor látott romlás után. Az aggodalom azonban megmaradt, hogy a csak lassan stabilizálódó munkaerőpiac huzamosabb ideig nyomás alatt tarthatja a magánfogyasztást.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 188,34 pontos, 0,90 százalékos emelkedéssel, 21.103,41 ponton zárt csütörtökön.