Lemond Obama magyar származású pénzügyese

Vágólapra másolva!
Marihuánaalapú gyógyszer kerül forgalomba a héten Nagy-Britanniában; rekordot döntött a brit online kereskedelem, vélhetően a vb hatására is; továbbra is a londoni olimpia magas rangú szponzora marad a BP olajcég; lemond az amerikai költségvetési hivatal magyar származású vezetője; elektronikus rendszámtáblákat vezethetnek be Kaliforniában. Külföldi lapszemle.
Vágólapra másolva!

Az összes engedélyt megkapta a Sativex, így ezen a héten Nagy-Britanniában árulni kezdhetik a kannabiszalapú, a szklerózis multiplexre kifejlesztett szájsprét - írja a Financial Times. A lapnak nyilatkozó fejlesztő szerint a Sativex az első olyan kannabiszalapú szer a világon, amely a teljes gyógyszer-engedélyeztetési folyamaton átesett.

Vélhetően a futball-világbajnokság és a meleg szigetországi időjárás együttes hatására, csúcsot döntött májusban a brit online kereskedelem - jelentette a Sky News. Az internetes eladások 22 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest, ami a legjelentősebb éves forgalombővülés 2008 júniusa óta.

Nem befolyásolja a Mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa a BP olajtársaság szponzori státuszát - mondta a BBC-nek a 2012-es londoni olimpia szervezőbizottságának elnöke, Lord Coe. Az április 20-i fúrótorony-baleset környwezeti kárai nyomán hatalmas kártérítési felelősséget viselő cég a londoni játékok legmagasabb fokozatú támogatóinak egyike.

Júliusban lemond Peter Orszag, az amerikai költségvetési hivatal (Office of Management and Budget) vezetője - értesült a Wall Street Journal. A magyar származású közgazdász lesz az eddigi legmagasabb rangú, Barack Obama elnök által kinevezett vezető, aki elhagyja hivatalát, de távozása a hírek szerint előre eltervezett: legfeljebb két évre vállalta a posztot.

Elektronikus rendszámtáblák engedélyezését, és azokon hirdetések futtatását tervezi Kalifornia állam - számolt be a CNN internetes oldala. A négy másodpercnél hosszabb ideig álló jármű kivetítővel ellátott rendszámtábláján hirdetések futnának, amelyek bevételéből az állam is részesedne.