Felfüggeszti devizahitelezését az AXA

Vágólapra másolva!
Július 16-i hatállyal felfüggeszti a devizahitelezést Magyarországon az AXA Bank Europe SA - jelentette be a társaság.
Vágólapra másolva!

Az AXA azokra a közelmúltban történt jogszabályi változásokra reagálva hozta meg döntését, amelyek gyakorlatilag befagyasztották a devizahitelezési piacot - áll a közleményben. Az AXA tisztában van vele, hogy az új kormány az új kezdeményezésekkel, valamint a lakossági devizahitelezés megszüntetésével a banki hitelportfóliók valutaszerkezetét kívánja javítani - jegyzik meg.

A magyar piac és a jogi feltételek változása esetén, különösen akkor, ha a szabályozás egészséges hatósági keretrendszert biztosít a védett euróhitelek számára, az AXA készen áll arra, hogy felülvizsgálja az euróhitelezéssel kapcsolatos álláspontját - teszik hozzá.

Ugyanakkor emlékeztetnek rá, hogy az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe tavaly szeptember óta kínálja, a referenciakamatként a mindenkori 12 havi BUBOR értékéhez kötött kamatozású, Hazai jelzáloghitelét. Úgy vélik: a Hazai Hitel sikere bizonyítja, hogy az AXA jó időzítéssel, a helyes irányba mozdult el, hiszen a magyar fiók a hitelek többségét forintban folyósítja.