Brutális rablótámadás a McDonald's alapítóinak örökösei ellen

Vágólapra másolva!
Franciaországi villájukban kirabolták a McDonald's gyorsétteremláncot alapító család két tagját - írja az AFP francia hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A McDonald's étteremláncot alapító család egy tagját és házastársát megtámadták és kirabolták június 19-én hajnalban a dél-franciaországi Eygalieres-ben található magánvillájukban - számolt be hétfőn az AFP egy kis helyi francia lapra, a La Montagne-ra hivatkozva. A megtámadott családtagokról csak annyit tudni, hogy a feleség az egyenesági családi örökös, a sértettek nevét nem közölték a francia lapok.

A nyomozáshoz közel állónak nevezett forrás szerint három ismeretlen hajnali 3 órakor hatolt be a nyaralóba, az idős amerikai pár ekkor nem volt otthon. Később azonban hazaértek, és ekkor a betörők erőszakosan léptek fel velük szemben.

A lap szerint a riasztóberendezés nem működött, a betörők pedig ismerték a házat. Az idős sértetteket többször megütötték, bántalmazták, illetve megfenyegették, akik így önként átadták az értékeket.

A La Montagne értesülései szerint 300-400 ezer eurónyi értéket vittek el a betörők, de a becslés nehéz, mert az eltulajdonított tárgyak között sok volt az ékszer. A megtámadott férfit kórházba kellett szállítani, a pár tervek szerint kedden utazik vissza az Egyesült Államokba, hétfőn pedig még jogi képviselőjével találkozik a helyszínen.

A McDonald's gyorsétteremlánc a világ egyik legnagyobbika, de nem az alapító család tulajdonában van, hanem tőzsdei társaságként működik. A céget Dick és Mac McDonald alapította, de világcéggé Ray Kroc tette, aki ki is vásárolta az alapítókat 2,7 millió dollárért 1961-ben.