APEH-elnök: "Már három hete összepakoltam"

Vágólapra másolva!
Nem válaszolt az esetleges eltávolítására vonatkozó kérdésekre hétfőn reggel Szikora János, az APEH első embere, aki azt mondta, hogy három hete összepakolt. Szikora hétfőn reggel találkozott a nemzetgazdasági miniszterrel.
Vágólapra másolva!

"Három hete összepakoltam, nem mintha nem tudtam volna elképzelni, hogy ezzel a kormánnyal is együtt dolgozzak. Vártam, hogy valaki hozzám szóljon, és ha pozitívan akarom nézni, akkor végre valaki hozzám szólt" - ezekkel a szavakkal szállt be autójába a nemzetgazdasági miniszterrel történt találkozója után Szikora János, az APEH elnöke.

Szikora azokra a kérdésekre nem reagált, amelyek az esetleges eltávolításáról szóltak.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azért indított vizsgálatot egy bő hete az adóhivatal elnöke ellen, mert Szikora János állítólag olyan utasítást adott 2008-ban a munkatársainak, hogy vonják vissza a Malévval szembeni végrehajtást. Az adóhatóság nem tagadja az elnöki utasítást, de azt állítja: nem törölte el a Malév adótartozását, a kérdéses összeg pedig néhány hetes csúszással ugyan, de maradéktalanul megérkezett az APEH számlájára.

A tárca pénteken közölte, hogy hétfőn reggel 8 órára berendelte magához az APEH elnökét Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, illetve hogy Szikora János sorsa meghallgatása után dől el.

Szikora a Malévval kapcsolatos eljárására vonatkozó kérdésre azt mondta, hogy "most is ugyanezt tenné". Az adóhivatal elnöke szerint a Malév kérdése a repülőtér kérdése, ezáltal pedig hatezer munkahely kérdése is. A nemzeti légitársaság veszélyeztetéséről lett volna szó - mondta Szikora.

A minisztérium fél tízkor adott ki közleményt, amelyből kiderült, hogy Matolcsy felmentette az APEH első emberét - erről itt olvashat részletesen.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Hétfőn 8 órára rendelte be az APEH elnökét a nemzetgazdasági miniszter