A vb miatt kevesebb az online pókeres

Vágólapra másolva!
Jeletnősen csökkentette a foci-vb az egyik nagy pókeroldal bevételeit; a kannabisz megadóztatását készítik elő a kaliforniai Long Beach vezetői; egyre nő a relatív szegénységben élők száma Nagy-Britanniában; újabb létszámleépítésre készül a Microsoft; rekordméretű tőzsdei részvénykibocsátást valószínűsítenek a szakértők Kínában. Gazdasági lapszemle.
Vágólapra másolva!

Tizenhárom százalékkal csökkent a PartyGaming nevű internetes oldal pókerből származó bevétele a második negyedévben, az év első három hónapjához képest - írja az Independent. A világ negyedik legnagyobb pókeroldalát működtető cég szerint a visszaesésnek elsősorban a futball-világbajnokság az oka. A szerencsejátékok 6 százalékkal nagyobb bevételt termeltek, de a játékosok száma itt is csökkent.

A kannabisz megadóztatását fontolgatja a kaliforniai Long Beach - írja a Los Angeles Times. Az állam ötödik legnagyobb városa 18,5 millió dolláros deficittel küzd, és a gyógyászati marihuána elterjedtségének robbanásszerű növekedése, valamint a várható állami legalizáció egyre közelebb hozza az adóztatást.

Egy nagyobb a szakadék Nagy-Britanniában a hivatalos minimálbér és az elfogadható életszínvonalat biztosító jövedelemszint között - írja a BBC egy jótékonysági szervezet adataira hivatkozva. Az alapítvány szerint a szigetországban az idén 14 400 font éves jövedelemre van szüksége egy egyedülállónak ahhoz, hogy ne csak életben maradjon, de társadalmileg aktív legyen.

Kisebb létszámleépítésre készül a Microsoft - értesült a Wall Street Journal egy meg nem nevezett forrásból. Az elküldendő alkalmazottak száma állítólag jóval kisebb lesz, mint tavaly, amikor a szoftvergyártó - története során először hajtva végre hasonló lépést - 5000 munkavállalónak mondott fel.

Jó úton halad afelé az Agrucultural Bank of China, hogy a világ legnagyobb tőzsdei részvénykibocsátását hajtsa végre - számolt be a CNN internetes oldala. A kínai pénzintézet - melynek több ügyfele van, mint az Egyesült Államok teljes népessége - elérheti a 22 millió dolláros kibocsátási értéket. Az eddigi rekordot is egy kínai bank tartja, 21,6 millió dollárral, még 2006-ból.