EBRD-elnök: Magyarország a példa a költségvetés fontosságára

Vágólapra másolva!
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnöke reméli, hogy megállapodás születik majd a hétvégén megszakadt Valutaalap-tárgyalásokon. Thomas Mirrow szerint Magyarország a példája annak, hogy mennyire fontos a költségvetési fegyelem.
Vágólapra másolva!

Az EBRD elnöke bízik abban, hogy a magyar kormány heteken belül megállapodásra jut a Nemzetközi Valutaalappal. Thomas Mirow a Handelsblatt keddi számában kifejtette: ugyanakkor "fennáll a kockázata annak, hogy a magyar piacon tapasztalt részvényeladási hullám átterjed más kelet-európai országokra is. Ők ez ellen úgy védekezhetnek a legjobban, hogy folytatják saját reformjaikat, a gazdaság szerkezeti átalakítását célzó programjaikat".

Mirow azt is elmondta, Magyarország példája bebizonyította, mennyire fontos, hogy egy országnak megbízható költségvetési politikája legyen.

A két hete Magyarországon tartózkodó Nemzetközi Valutaalap és Európai Unió delegációja szombaton vonult haza azelőtt, hogy megállapodást értek volna el a magyar kormánnyal. A két partner közti összetűzési pontok a jövő évi hiánycél, a bankadó, illetve a jegybankelnöki fizetés lehet.