Baji Csaba a Magyar Villamos Művek új vezérigazgatója

2010.07.30. 13:10

Új ember kerül a Magyar Villamos Művek Zrt. élére: a július 30-i rendkívüli közgyűlésén döntöttek az eddigi vezérigazgató, Mártha Imre visszahívásáról és egyidejűleg Baji Csaba vezérigazgatói kinevezéséről, aki 2001-2002-ben az MVM leányvállalatának, a Paksi Atomerőműnek volt a vezérigazgatója.Kinevezték az új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagokat is.

Az MVM eddigi, 2008-ban kinvezett vezérigazgatóját, Mártha Imrét  a 2001-2002-ben az MVM leányvállalatánál, a Paksi Atomerőműnél vezérigazgatóként tevékenykedő Baji Csaba váltja a cég élén, áll a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő pénteki közleményében. 

Baji Csaba vezérigazgató 46 éves közgazdász, az elmúlt évtizedben az energetikai szektorban különböző pozíciókban dolgozott. Korábban, 2002 szeptemberéig a Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója volt és az MVM igazgatósági tagjaként is tevékenykedett.

A Ph.D tudományos fokozottal rendelkező energetikai szakember az MVM vezérigazgatói pozíciójába egy áram- és gázkereskedő gazdasági társaság elnök-vezérigazgatói posztjáról érkezik, áll a közleményben.

A cég rendkívüli közgyűlésen az eddigi igazgatósági és felügyelőbizottsági tagokat is visszahívták és megválasztották az új tagokat. Az MVM Zrt. igazgatóságának tagja lett Faragó Csaba, Baji Csaba, Hamvas István, Németh Lászlóné, Molnár Zoltán, Murányi Ernő, Rozgonyi Árpád. Az MVM felügyelőbizottságának tagja lett Kovács Árpád, Virág Miklós, Kovács Márta Judit, Szalai Krisztina.

A nemzeti fejlesztési miniszter a vállalat hatékony, transzparens működtetését, a lakosság és a vállalkozók megfelelő színvonalú kiszolgálását, valamint az energiaellátás biztonságának erősítését várja az új vezetéstől, emlékeztet az MNV közleménye.
.

KAPCSOLÓDÓ CIKK