Nagy hajrával lélektani határt lépett át az OTP

Vágólapra másolva!
Nagyot erősödött hétfőn a BUX és a vezető részvények. A vezető rézsvények közül az OTP és Mol hajrázta a legnagyobbat: előbbi 6, utóbbi 5,6 százalékkal gyarapodott a hétfői kereskedésben. A nagy erősödés a nemzetközi hangulatnak köszönhető elemzők szerint.
Vágólapra másolva!

A BUX 3,99 százalékos emelkedéssel, 23 153,85 ponton zárt hátfőn. A vezető részvények is mind pluszban zártak. A legtöbbet a Mol és az OTP növekedett, az olajpapírok árfolyama 5,58 százalékkal 20 715 forintra erősödött, az bankrészvényeké 6,02 százalékkal 5 550 forintra nőtt.

A Richter 1,6 százalékos, az MTelekom 1,9 százalékos növekedést produkált a hétfői kereskedében. A részvénypiac forgalma 25,42 milliárd forint volt, ez a forgalom lényegében megfelelt az idei 25,5 milliárd forintos napi átlagnak.

Kovács Roland, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a világ börzéit a kedvező makroadatok és gyorsjelentések húzták hétfőn. Segítette a kedvező befektetői világhangulat kialakulását a FED elnökének a piacokat támogató nyilatkozata is. A pozitív hangulat hatott a Budapesti Értéktőzsde kereskedésére is, de specifikusan magyar esemény nem hatott az üzletmenetre.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház Zrt. határidős üzletkötője azzal egészítette, hogy a BÉT-en hétfőn különösen jól teljesítettek a Mol és az OTP papírjai. Az utóbbi áttörte - az üzletkötő szerint a lélektanainak számító - 5 400 forintos árat. Az üzletkötő úgy vélte, hogy a részvény-árfolyamok emelkedésének nincs vége. Ez csak egy pozitív periódus kezdete, és az emelkedés tovább folytatódik.