Lendületben maradt a pesti tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 148,87 pontos emelkedéssel, 23 302,72 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,64 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Kovács Roland, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a világban "tovább tart a jókedv", amit az is alátámaszt, hogy az amerikai piac is 2 százalékos pluszban zárt.

Emellett itthon közzétették a Richter gyorsjelentését, ami kedvezőbb lett a vártnál, a magyar börzét ez is hajthatja. Mindezek alapján az Equilor elemzője úgy véli, akár 0,5-1,0 százalékos pluszban is nyithat a magyar értékpapír-piac.

Kovács Nóra, a CIB Közép-Európai Nemzetközi Bank Zrt. elemzője szerint azonban a hétfői jelentős emelkedést követően a pozitív hangulat alábbhagy, és némi megtorpanás várható a BÉT-en.

Bár ő is jelezte, hogy a Richter a most nyilvánosságra hozott gyorsjelentés szerint jól teljesített, de a piacokat ténylegesen befolyásoló adatokat, gyorsjelentéseket kedden délután teszik közzé a tengerentúlon illetve Nyugat-Európában.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 888,22 pontos, 3,99 százalékos emelkedéssel, 23 153,85 ponton zárt hétfőn.