Milliárdoktól esik el a büdzsé az online szerencsejáték tiltása miatt

Vágólapra másolva!
A költségvetési bevételek gyarapítása érdekében az online szerencsejátékokat eddig tiltó Egyesült Államok legalizálja ezt a tevékenységet - írja a Népszabadság, amelyből kiderül, hogy Magyarországon a milliárdoktól esik el a büdzsé az online szerencsejáték tiltása miatt.
Vágólapra másolva!

Évente több mint 40 milliárd dolláros bevételt hozhat a nehéz helyzetben lévő amerikai költségvetésnek az online szerencsejátékok legalizálása. Az amerikai képviselőház a múlt héten tette meg az első lépéséket annak érdekében, hogy az eddig tiltott online szerencsejátékok jogszerűen működhessenek, és nem utolsósorban hozzájáruljanak az államkasszához - írja a hétfői Népszabadság.

Magyarországon elméletileg szintén tilos az online szerencsejátékot szervező irodák működtetése, ám az új online kaszinó és fogadóiroda gond nélkül működik és számuk egyre növekszik. Egy, az online szerencsejátékot ismerő, neve elhallgatását kérő szakember a magyarországi online szerencsejáték-oldalak éves forgalmát 50-60 milliárd forintra becsülte, ami harmada a Szerencsejáték Zrt. 150 milliárd forintos árbevételének.

A Bajnai-kormány tervbe vette a az online szerencsejátékok megadóztatását, ám a kormányváltás miatt erre végül nem jutott idő. A Nemzetgazdasági Minisztérium pedig egyelőre nem adott választ arra, hogy várható-e a jelenlegi szabályozás módosítása.