Kínai cég építi a Telenor hálózatát

Vágólapra másolva!
A kínai ZTE 200 millió euróért fejleszti a Telenor mobilhálózatát; felvásárolhatják a Foster's sörgyártó ágazatát; árkartell miatt nyomoznak az amerikai hatóságok több LCD-gyártó ellen; szakértők szerint sosem tér vissza a folytonos ingatlanpiaci értéknövekedés; McDrive-típusú bevásárlást tesztel a Tesco. Gazdasági lapszemle.
Vágólapra másolva!

A kínai ZTE nevű vállalat építheti újra a magyar Telenor mobilhálózatát - írja a Financial Times. Az FT szerint 200 millió euró értékű, 2015-ig szóló magyarországi megbízás keretében a telekommunikációs rendszereket gyártó cég a negyedik generációs LTE technológiára is felkészíti a Telenor hálózatát.

Az egyebek mellett a Dreher márkát is birtokló brit SABMiller és a japán Asahi sörgyártó egyaránt az ausztrál Foster's söripari üzletágának felvásárlását fontolgatja, bár hivatalos ajánlatot még nem tett - jelentette a Reuters. Elemzők szerint az üzlet 10 milliárd dollár értékű lehet.

Megtiltották az amerikai hatóságok az ország elhagyását a tajvani AU Optronics nevű cég vezérigazgatójának és alelnökének - írja a BusinessWeek. A világ egyik legnagyobb LCD-gyártóját árkartellel gyanúsítják, az ügyben több más nagyvállalatot is vizsgálnak, várhatóan perek is indulnak majd.

A lakáspiac előbb-utóbb bizonyára magához tér, de mindörökre vége azoknak az időknek, amikor az ingatlanárak folyamatos növekedését biztosra lehetett venni - idézi a CNBC a New York Times cikkét. A megszólaló szakértők szerint valószínű, hogy a lakóingatlanok csak az infláció mértékének megfelelően fognak drágulni.

McDrive-típusú szolgáltatást épít ki a Tesco egyik angliai áruházában - számolt be a Guardian. A kísérleti megoldás lényege, hogy a vásárlók online rendelik meg az árucikkeket, és úgy kapják meg az üzletnél, hogy ki sem kell szállniuk az autóból. A teszt sikere esetén a szolgáltatást az egész országra kiterjesztené a cég.