Emelkedett a részvénypiac, csak az OTP esett

Vágólapra másolva!
Az OTP papírok kivételével minden vezető részvény,és a BUX is pluszban zárt. Elemzők szerint elképzelhető, hogy jövé héten heves emelkedés várható a magyar tőzsdén.
Vágólapra másolva!

A BUX 1,28 százalékos emelkedéssel, 22 024,37 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 16,3 milliárd forint volt, a vezető részvények közül csak az OTP árfolyama esett az előző napi záráshoz képest, a többi blue chip nyereséggel zárt. A Mol papírok 2,46, az MTelekom papírjai 1,95, a Richter részvényei pedig 2 százalékkal erősödtek a péntekikereskedésfolyamán csütörtök esti záróértékükhöz képest.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője elmondta: nagy eladói nyomás volt az OTP piacán, a bankpapír árfolyama nagy forgalom mellett esett, míg a többi vezető részvény jól teljesített. Megjegyezte, hogy a piac forgalma kezd élénkülni, bár még mindig nem éri el az átlagost.

Délután az Egyesült Államokban két fontos mutató jelent meg, amelyek hatással voltak a részvénypiacokra. Ezzel kapcsolatban az üzletkötő kifejtette: a második negyedéves amerikai GDP-adat enyhén pozitív, a Michigan egyetem amerikai fogyasztói hangulatot jelző indexe pedig enyhén negatív hatású volt. Emiatt a zárás előtt volatilis kereskedés alakult ki, de napon belül inkább emelkedő volt a piac.

A jövő heti kilátásokkal kapcsolatban Varjú Péter úgy vélekedett, hogy a tengerentúli és a nyugat-európai tőzsdéken az előrejelzések szerint fordulat várható az utóbbi időszakban tapasztalt visszaesés után, így nem kizárt, hogy a magyar börzén is heves emelkedés indul meg.