Heti Válasz: Pleschinger Gyula az ÁKK új vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
Pleschinger Gyula, a Morgan Stanley londoni devizapiaci stratégiai elemzője, a BKV Zrt. igazgatósági tagja lesz az Államadósság-kezelő Központ új vezérigazgatója, írta a Heti Válasz Online. Információjukat a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóosztálya is megerősítette.
Vágólapra másolva!

Szarvas Ferencet, akit több mint egy hónappal ezelőtt a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának nevezett ki Fellegi Tamás fejlesztési miniszter, Pleschinger Gyula, a Morgan Stanley londoni devizapiaci stratégiai elemzője, a BKV Zrt. igazgatósági tagja váltja az Államadósság-kezelő Központ vezérigazgatói székében, írta csütörtök este a Heti Válasz online kiadása.

Az újság információját a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóosztlya is megerősítette. A lap szerint a posztra esélyesnek tartották Borbély László Andrást, az ÁKK jelenlegi vezérigazgató-helyettesét is.

Pleschinger korábban több évig a Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyetteseként Ausztriát, Kelet- és Délkelet-Európa régiót képviselte a Nemzetközi Értékpapír-piaci Szövetségben (ISMA), előtte 1991-től majd tíz éven át irányította az OTP brókercégét, az OTP Értékpapír Rt.-t.

A Medgyessy-kormány idején tagja volt annak tőkepiaci tanácsadó testületnek is, amely László Csaba akkori pénzügyminiszter munkáját segítette. A szakember megfordult a Budapesti Értéktőzsde, valamint a Hungária-Faktor Zrt. felügyelőbizottságában, 2008-ban az Első Agro Hitel Pénzügyi Zrt. igazgatóságának elnöki tisztségét is betöltötte.