Tovább emelkedtek az amerikai tőzsdeindexek

Vágólapra másolva!
A házeladások és a segélyt először kérők csökkenő száma húzták az amerikai tőzsdeindexeket csütörtökön, amelyek szerdán két hónapon belül a legnagyobb egynapi emelkedést produkálták.
Vágólapra másolva!

Alacsony forgalom mellett tovább erősödtek a New York-i értéktőzsde vezető indexei csütörtökön, miután szerdán két hónapon belül legnagyobb egynapi emelkedéssel zártak.

A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 50,63 ponttal, vagyis 0,49 százalékkal 10320,10 pontra emelkedett. Az S & P 500-as mutató 9,81 ponttal, azaz 0,91 százalékkal erősödött, és 1090,10 ponton zárt.A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 23,17 ponttal, azaz 1,06 százalékkal 2200,01 pontra nőtt.

Alapvetően két kedvező adat befolyásolta a befektetőket. A folyamatban lévő házeladások a várt csökkenés helyett nőttek júliusban, miközben a múlt héten a vártnál nagyobb mértékben csökkent a munkanélküli segélyt először kérők száma az Egyesült Államokban. Erősítette a befektetői hangulatot, hogy az amerikai kiskereskedelmi cégek a vártnál nagyobb augusztusi forgalomról számoltak be.