Apró erősödéssel nyitott a pesti tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 58,54 pontos emelkedéssel, 23 473,88 ponton nyitott kedden. A legutóbbi, hétfői záró értékéhez képest 0,25 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Az Equilor Befektetetési Zrt. üzletkötője, Gerőcs Tamás délelőtt enyhe negatív korrekciót vár. Az OTP az európai bankokhoz hasonlóan erősödött a körvonalazódó Bázel III pénzügyi szabályrendszer nyomán. A bróker a bankrészvények meglódulását "elkapkodottnak" véli, és ezért szerinte kedden kisebb korrekció várható. Az OTP fontos szinthez érkezett, ha átlépi az 5150 forintos technikai határt, akkor tovább erősödhet, ha nem, akkor rövid távon akár 4600 forintig csökkenhet az árfolyama.

Délelőtt az eurózóna, illetve a német fogyasztói bizalmi index, a ZEW, délután az augusztusi amerikai kiskereskedelmi adatok befolyásolhatják az elmozdulás irányát. Összességében oldalazás várható a piacon - mondta Gerőcs Tamás. A KEG-gel kapcsolatban a kereskedő óvatosságra int. A mostani "felpattanás" a cseppfolyós gáz tárolására Mollal kötött szerződésnek szólhat.

Kedden elsősorban a német fogyasztói bizalmi index, a ZEW lehet a figyelem középpontjában, ennek értéke eshetett a felmérés idején látott rosszabb piaci hangulat nyomán - vélekednek a CIB Bank elemzői. Az ipari termelés a várakozások szerint kissé korrigálhatott a júniusi visszacsúszás után.

Az augusztusi amerikai kiskereskedelmi adatok enyhe növekedést mutathatnak. A piac az adatot iránytűként használhatja, mert a fundamentumokkal kapcsolatos kilátások most még a szokásosnál is bizonytalanabbak.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 369,63 pontos, 1,60 százalékos emelkedéssel egyhavi csúcson, 23 415,34 ponton zárt hétfőn.