Bővíti termelését a Hankook Magyarországon

Vágólapra másolva!
Évi tízmillió darabra növelné a dunaújvárosi termelését a Hankook a teherautó-gumik gyártásának elindításával; webáruházban erősítene a Tesco Lengyelországban, Csehországban és Kínában; a lehető legjobb minősítést kapta az európai mentőöv mindhárom hitelminősítőtől - külföldi gazdasági lapszemle.
Vágólapra másolva!

A Tesco bővíti webáruház szolgáltatását Kínában, Csehországban és Lengyelországban - írja a Financial Times. A webáruház fejlesztését az új vezérigazgató vette be programjába, aki jövőre veszi át a nyugdíjba vonuló elődjétől a világ harmadik legnagyobb kiskereskedelmi láncának vezetését. A webáruház már működik az Egyesült Királyságban, Dél-Koreában és Írországban.

A Hankook, amelynek Dunaújvárosban van autógumigyára, megduplázná európai termelését és 20 millió darabra. A cél eléréséhez Magyarországra telepítenének teherautógumi-gyártást, ami által 2011 közepére évi tízmillió darabra nőne a kibocsátás - írta a Tyrepress.

Barack Obama amerikai elnök hétfőn a kínai árfolyam-politikát kritizálta, mondván, hogy a kínai döntéshozók nem tesznek eleget a jüan erősítéséért. A kongresszus büntetőintézkedéseket mérlegel, hogy kikényszerítse a méltányosabb árfolyamot, ugyanakkor egy kétpárti bizottság szerint egy ilyen szabályozás visszaüthet az Egyesült Államokra - írta a Reuters.

A lehető legjobb minősítést kapta az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz, az európai adósmentő mechanizmus, amely azon országokat segítené ki, amelyek már nem, vagy nem megfelelő áron tudják magukat a piacról finanszírozni - írta a Wall Street Journal. Mind a Moody's, mind a Standard & Poor's, mind a Fitch Ratings azt jelentette hétfőn, hogy a legjobb besorolást adta a pénzügyi csomagnak, amely lehetővé teszi, hogy valóban alacsony kockázattal, így áron tudják használni, amennyiben szükség lenne rá.

A svéd IKEA bútorgyártó és értékesítő lánc 1 milliárd euró értékben kíván beruházni dél-ázsiai tevékenységébe, és amellett lobbizik az indiai kormánynál, hogy lazítson a szigorú befektetési politikáján. Ha sikerrel jár a svéd cég, akkor megnyithatja első indiai áruházát. A vállalat eddig is jelentős üzleti tevékenységgel van jelen az országban, 80 beszállítótól vásárol textiltermékeket, műanyagot és egyéb kellékeket - írja a Wall Street Journal.