Unalmas kereskedés várható az eséssel nyitó tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 22,44 pontos csökkenéssel, 23 217,49 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,10 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Eseménytelen, unalmas kereskedésre számítanak pénteken a Budapesti Értéktőzsdén a szakértők. Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője szerint a pénteki kereskedésben az a kérdés, hogy merre megy tovább a piac az elmúlt napok "mesterséges ciklusa" után. Varjú Péter emlékeztetett arra, hogy a BUX csütörtökön felülteljesítő volt a közel két százalékos emelkedéssel. A nemzetközi piacokat látva a kereskedő eseménytelen, unalmas napra számít.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője kiemeli, hogy a nemzetközi piacokon ugyan jó a hangulat, ennek ellenére nincs emelkedés, ami veszélyt jelenthet a magyar piacra. Annak viszont nyoma sincs, hogy ezt a magyar tőzsdén befektetők éreznék, amivel az elemző az OTP és a Mol emelkedésére utalt. A technikai elemzés az olajpapír folytatódó emelkedő trendjét jelzi - tette hozzá Balásy Zsolt.

A CIB elemzői arra hívják fel a figyelmet, hogy számos amerikai makro adat valamint az eurózóna munkanélküliségi adatai és a beszerzői menedzser index lehet hatással a piacra. Az amerikai makro adatok közül csak a személyes jövedelmekben és kiadásokban várnak enyhe növekedést, de a feldolgozóipar dinamikájának visszaesésével és azzal számolnak az elemzők, hogy az amerikai fogyasztói bizalom nyomott szinten marad. Az euróövezetben a munkanélküliségi adatok várhatóan változatlanságot mutatnak és a beszerzői menedzser index megegyezik az előzetesen közölttel.