Mélybe zuhant a Magyar Telekom részvénye Orbán bejelentése után

Vágólapra másolva!
A budapesti tőzsde vállalatai közül a Magyar Telekom volt a szerdai nap vesztese, a távközlési cég árfolyama 4 százalékos mínuszban is járt a kormányfő extra adóval kapcsolatos bejelentése után.
Vágólapra másolva!

Szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hivatalos indexe 23 648 ponton zárt, ami 242 pontos emelkedésnek felelt meg a keddi záráshoz képest.

A nap vesztese a Magyar Telekom részvénye volt, amelynek az árfolyama azután kezdett esni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: a telekommunikációs és távközlési szektor cégeit évente 61 milliárd forintos különadó terheli 3 éven át, és az első adórészt már az idén be kell fizetni. A papír 4 százalékkal esett, majd innen kissé korrigált, végül közel 3 százalékos mínuszban, 631 forinton zárt.

A Mol részvénye nem reagált különösebben Orbán szavaira, pedig a kormányfő azt is közölte, hogy az energetikai szektorra is 70 milliárd forintos különadót vetnek ki. A Mol árfolyama 1,16 százalékkal 20 750 forintra ment le. Az OTP kurzusa 3,27 százalékkal 5711 forintra drágult, a Richter pedig 2,68 százalékkal 48 605 forintra.